Nuoret vaikuttajat -ryhmän jäsenet 2024

Tutustu esittelyjen kautta Nuoret vaikuttajat -työryhmän jäseniin!

Micaela Andersin, Turun ratsastajat

 Tallielämän adoptoin toden teolla teini-iässä opiskeluiden vastapainoksi, ja sille tielle olen jäänyt. Hevostaustaani kuuluu pääosin ratsastuskoulussa toiminen, jonka aikana olen onnekkaana päässyt nostamaan hevososaamistani todella paljon ja monesta eri näkökulmasta. Nykyään hevosarkeni muotoutuu enemmän luottamustehtävistä. Olen aluetasolla toiminut useamman vuoden edistäen nuorten asioita, ja tällä hetkellä kuulun ratsastusseurani johtokuntaan. Liittotasolla toimin nuorien vaikuttajien lisäksi myös ratsastajainliiton nuorisokouluttajana. Lisäksi tallilta löytyy useampi hevosystävä, joiden kanssa arki rullaa enemmän kuin mukavasti.

 

Erika Kähönen, Tampereen ratsastusseura

Olen -02 syntynyt tamperelainen, koulutukseltani kauppatieteiden kandi ja töissä alani hommissa. Ratsastus on vahvana osana arkeani ja olenkin harrastanut ratsastusta koko elämäni. Oman hevoseni Larsonin kanssa olemme kilpailleet eri lajeissa, keskittyen kuitenkin esteratsastukseen ja kilpailut ovatkin vieneet meitä monia vuosia ympäri Suomea. Olen myös aktiivisesti ollut mukana seuratoiminnassa eri tehtävissä, sekä muussa vapaaehtoistoiminnassa kuten Hevoset-messuilla, Lumiraveissa, sekä HIHS:issä jossa olen myös vuosia sitten itsekin kilpaillut. Haluan olla vaikuttamassa lajin ja sen prosessien kehitykseen, lisäten yhtenäisyyttä, tasa-arvoista kohtelua, lasten ja nuorten näkemystä ja aktiivisuutta. Olen innoissani työryhmän toiminnasta, uuden oppimisesta ja työryhmän tarjoamista mahdollisuuksista.

 

William Tollet, Espoon ratsastajat

Olen 21-vuotias innokas ratsastuksen ammattilainen, joka on ollut satulassa pienestä asti. Valmistuin hiljattain ratsastuksenohjaajaksi, ja nyt jatkan opintojani kohti ratsastuksenopettajuutta, sillä olen todella tykästynyt tähän alaan. Esteratsastus on erityinen intohimoni, ja se näkyy myös opintosuunnassani. Perheelläni on ratsastuskoulu nimeltään Espoontalli, joka on ollut merkittävä osa elämääni. Innolla odotan tulevia haasteita ja mahdollisuuksia alallani. Haluan edistää ratsastusurheilua eteenpäin sekä kehittää lajia.

 

Sami Siltakorpi, Vaasan Hubertus

Olen Kankaanpäästä kotoisin oleva kauppatieteiden opiskelija sekä hevosalanyrittäjä. Opintojani olen suorittanut Vaasassa ja ratsastuksessa päätoimialaani on kenttäratsastus. Kenttäratsastuksessa olenkin kilpaillut aina kansainväliselle tasolle asti sekä päässyt perheeni kautta tekemään ja oppimaan kilparatsastuksesta Keski-Euroopassa. Tällä hetkellä minulla on kilpailu- ja valmennuskäytössä nuoria hevosia, joiden lisäksi ratsutan sekä valmennan säännöllisesti Pohjanmaalla ja Satakunnassa. Olen myös hiljattain saanut maastoradan suunnittelijan oikeudet. Tästä toivottavasti lisää tulevaisuudessa. Tulevana ekonomina minua myös kiinnostaa hevostalouden suunnittelu kannattavammaksi esimerkiksi rahoituksen ja verotuksen kannalta. Innostuin Nuoriin Vaikuttajiin hakemisesta, koska halusin päästä Ratsastajainliiton toimintaan mukaan enemmän sekä kehittämään suomalaista ratsastuskulttuuria ja ratsastusta lajina itsessään. Myös erityisesti nuorten ja lasten toimintaan vaikuttaminen sekä heidän osaamiseensa panostaminen ovat lähellä sydäntä. Koenkin, että Nuoret Vaikuttajat -ryhmä on loistava mahdollisuus päästä työskentelemään ja oppimaan näiden asioiden parissa.

 

Netta Tuominen, Tampereen ratsastusseura

Olen ollut hevosten parissa niin kauan kuin muistan. Aloitin ratsastuskoulusta, jatkoin hoitohevosesta vuokrahevoseen ja sitä kautta lopulta omaan nelijalkaiseen. Jossain kohtaa niitä ehti olla jopa kaksin kappalein. Olen kisannut seura- ja aluetasolla esteitä, koulua sekä kenttää. Valmentaudun aktiivisesti ja henkilökohtaiset tavoitteeni ovat esteratsastuksessa. Lähdin mukaan Nuoriin vaikuttajiin, halusta kehittää ratsastajien fysiikkaa ja tietämystä omasta kehosta, sekä sen ymmärtämisen merkitystä ratsastuksellisesti. Olen liikunta-alan yrittäjä, ja toivon toimikauteni lisäävän varsinkin nuorten lajimme harrastajien aktiivisuutta!