Ohjausryhmän jäsenten esittelyt

MINTTU KAUNISKALLIO (os. Vanhanen), Kotimäen ratsastajat

Viimeisten vuosien aikana olen löytänyt tieni takaisin kotikonnuille Varsinais-Suomeen sekä liittynyt jälleen hevosten omistajien huolestuneen onnelliseen ryhmään. Yhdistystoiminnassa olen aiemmin ollut mukana mm. yliopiston ainejärjestön hallituksessa istuessani, ja nuo hienot kokemukset sekä arvokkaat opetukset olivatkin yksi syy, miksi hain mukaan myös seuratoiminnan ohjausryhmään. Minusta löytyy tahtoa tehdä ja toteuttaa, ripaus maailmanparantajaa sekä aimo annos suuria unelmia ja nämä ominaisuudet halusin valjastaa itselleni niin kovin rakkaan lajin hyväksi. Monilta osin olen tuttujen juttujen parissa, mutta seuratoiminnan saralla vielä aika noviisi. Ympärilläni on kuitenkin huikea osaajien tiimi, joten ei muuta kuin uutta oppimaan! Toivon, että saamme ohjausryhmän myötä nostettua seuratoiminnan arvostusta ja ihmiset toimimaan yhdessä, koska yhdessä olemme enemmän. 

KIRSI SIIVONEN, Uudenkaupungin ratsastajat

Liityin kotipaikkakuntani ratsastusseuran jäseneksi yli 30 vuotta sitten. Toiminta seurassa oli yhteisöllistä ja mielekästä, joten se tempaisi mukaansa. Ratsastusseuran toiminta eri näkökulmista iloineen ja haasteineen on tullut vuosien varrella tutuksi. Olen toiminut useissa SRL:n luottamustehtävissä. Itselleni yksi tärkeimmistä on ollut vapaaehtoistoiminta Lounais-Suomen aluejaostossa, jossa olin 16 vuotta. SRL:n seurakehittäjänä olen päässyt tutustumaan upeisiin hevosihmisiin ja aktiivisiin ratsastusseuroihin eripuolella Suomea. On ollut hienoa seurata, miten yhdessä tekemällä syntyy ideoita, tavoitteita sekä strategia, millä tavoitteita toteutetaan. Omaa hevosharrastustani on ratsastuksen organisaatiotyön lisäksi pienimuotoinen hevoskasvatus.

SUVI HEINONEN, Keravan Ratsastusseura 

Olen 42-vuotias ja asunut Keravalla lähes koko ikäni. Aloitin ratsastuksen aikoinaan 7-vuotiaana Keravan Ratsastuskoululla ja harrastin ratsastusta aktiivisesti noin 16-vuotiaaksi saakka. Tämän jälkeen hevoset jäivät elämästäni pois lähes 20 vuodeksi, mutta löysin takaisin tallille tyttäreni aloittaessa alkeiskurssilla Keravan Ratsastuskoululla. Tällä hetkellä käymme aktiivisesti ratsastustunneilla ja tallilla vierähtääkin useampi ilta viikossa. Olen koulutukseltani Tradenomi ja aikuisiällä opiskellut myös hevostenhoitajan tutkinnon. Toimin tällä hetkellä Keravan Ratsastusseuran puheenjohtajana sekä nyt ensimmäistä vuotta SRL:n seuratoiminnan ohjausryhmässä seurakehittäjänä. Haluan omalta osaltani kehittää ratsastuksen seura- ja vapaaehtoistoimintaa kokonaisuudessaan, saada lajille positiivista näkyvyyttä sekä tuoda ratsastuksen seuratoiminnan lähelle kaikkia jäseniä, riippumatta iästä tai taustasta.

NINA GRANKVIST, Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajat

Olen Pohjanmaan sekä Lounais-Suomen alueen uusi alueellinen seuratoiminnan vastuuhenkilö. Odotan innolla, että saan tavata alueiden seuravastaavat ja seurat, toivottavasti saamme myös hyvää yhteistyötä ja keskustelua aikaan. Olen kotoisin Pohjanmaalta Kristiinankaupungista missä olen asunut n. 30 vuotta perheeni kanssa. Eläimet ovat aina olleet rakkaita minulle ja niitä on ollutkin aika monta vuosien varrella, hamsterista hevosiin. Ne antavat niin paljon rakkautta meille ihmisille. Lapsena ratsastin naapurin eläkkeellä olevalla työhevosella ilman kypärää ja satulaa. Pidin harjasta kiinni kun ei ollut edes suitsia ja päätin silloin, että joskus minulle tulee ikioma hevonen. Ja niin sitten kävi kun lapset aloitti ratsastamisen vuonna 2003 ja jäin itse kiinni harrastukseen. Ylläpitohevonen tuli ensin ja 13v. sitten ostin sen uljaan ratsun mistä olin haaveilut. Sen jälkeen tuli pikkuponi, joka on kyllä opettanut koko perheelle kärsivällisyyttä. Meillä on myös ollut muutama muu ylläpitohevonen. Pohjanmaan aluejaostossa olen ollut mukana vuodesta 2009 ja minun vastuualueeseen kuuluu SETAP, koulutus- ja turvallisuus. Olen kansallinen lajistewardi (este ja koulu) sekä estetuomari. Nykyään myös Ratsastajainliiton turvallisuuspäällikkökouluttaja.

JENNI SUHONEN, (-85), Kymijoen Ratsastajat & Suomenratsut ry (SuoRa) 

Olen kotoisin Keski-Suomesta ja ajauduin silloisten hevostöiden myötä parikymppisenä Saksan kautta Kymenlaaksoon. Kotikuntani Iitti vaihtoi viime vuoden vaihteessa maakuntaa Päijät-Hämeeseen, joten tätä nykyä voinen sanoa olevani ”hämäläinen”. Kotiseurani on viimeiset reilun 10 vuoden ajan ollut Kymijoen Ratsastajat ry. Hevosharrastus alkoi v. 1996 ja omia hevosia on ollut vuodesta 2005 lähtien. Kasvatan pienimuotoisesti suomenhevosia, kotona on nyt kaksi suomenhevosoria sekä lasten kaksi poniruunaa. Junnuvuosien ratsastuskoulu ja ratsastussseura toimivat samalla tontilla hyvin tiiviisti, joten myös seuratyö ja monenlainen talkootyö tulivat tutuiksi jo pienestä saakka. Heppakerhon ohjaajasta seuraava rooli oli pääsy juniorijäseneksi seuran johtokuntaan. Halu päästä vaikuttamaan asioihin ja tehdä kivoja juttuja yhdessä jäivät sisäiseksi poltteeksi. Kotiuduttani nykyiselle asuinseudulle hakeuduin nykyisen seuran jäseneksi ja johtokuntaan, jossa olin aktiivisesti mukana kymmenen vuotta. Tuona aikana olin mukana myös muutamassa SRL:n työryhmässä. Henkilökohtainen intohimoni seuratyössä on lasten ja nuorten parissa. Oman twistinsä toimintaan on tuonut kansainvälinen Erasmus+ nuorisovaihtohanke, josta meidän seurassa on menossa toinen hanke. Yhdessä tekeminen, yhteen hiileen puhaltaminen ja yhteisten kokemusten saaminen kantaa pitkälle tulevaan. Vaikuttaminen on mahdollista kaikenikäisille ja se pitäisi suoda jo pienillekin harrastajille. Meidän harrastuksessa ei ole ”yhtä oikeaa tapaa harrastaa hevosia”, joten seuratoiminnan olisi hyvä olla monipuolista ja vaihtelevaa, johon kaikki voivat osallistua, taustoista riippumatta. Jokainen hevosharrastaja arvostaa ja kunnioittaa hevosia, joten muistetaan kohdella yhtä hyvin myös seura- ja tallikavereitamme.

TAPANI RIDDARSTRÖM, Järvenpään Ratsastusseura

Aloitin ratsastamisen 1986 Järvenpään Ratsastusseuran (JRS) alkeiskurssilla ja siitä asti olen ratsastanut siellä tuntiratsastajana. JRS:n hallituksessa olin useita vuosia ja parisen vuotta myös puheenjohtajana. Viimeiset 15 vuotta olen ollut seuran toiminnantarkastaja. Este B-puheenjohtajatuomarina olen päässyt tutustumaan eri seurojen järjestämiin kilpailuihin parisen vuosikymmentä. Etelä-Suomen aluejaoston (ESRA) hallituksessa olin 10 vuotta. Ensin estevastaavana, ATU-kouluttajana ja myös seuravastaavana. Ravikimpoissa olen ollut mukana kymmenisen vuotta, jolloin on tullut tutustuttua siihenkin hevosharrastukseen. Ulkomailla matkustellessani olen usein ratsastanut siellä ja todennut, että suomalaisten ratsastuskoulujen oppien avulla pärjää erinomaisesti kaikkialla maalimassa. Viro, Unkari, Saksa, Italia, Espanja, Sisilia ja Tansania muutamia mainitakseni. Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana ensi vuonna 100v täyttävän perinteikkään Merenkävijät pursiseuran hallituksessa. SRL:n seurakehittäjänä minulla on ollut mahdollisuus tutustua seurojen toimintaan ympäri Suomea. Se on ollut erittäin mielenkiintoista ja antoisaa, samoin kuin yhteistyö seurakehittäjä kollegojen kanssa.

JAANA AHTEELA, Suomen harrasteratsastajat ry

Kiinnostus hevosiin syttyi jo ennen kouluikää saadessani ’kunniatehtävän’ sukulaisen työhevosen hoidossa. Ykköslajina ratsastus on ollut siitä lähtien. Ensimmäisen oman hevosen myötä, 30 vuotta sitten lähdin mukaan seuratoimintaan. Luottamustoimet eri seuroissa ja ESRA:n aluejaostossa lisäsivät kiinnostusta SRL:n toimintaa kohtaan. Aikuisiällä tiedonjano on vain lisääntynyt ja hevosen valmentajan opinnoissa käyttämäni hevosen ABC-kirja on ollut viikoittain lukulistalla. Ratsastamassa koitan käydä edelleen muutaman kerran viikossa. Päivätyö IT-alan taloushallinnon ja HR:n parissa sekä yrittäjä ja kuntavaikuttajataustani antavat osaltaan näkökulmia ja tukea vapaaehtoistehtäviin lajimme parissa. 10 vuoden ajan olen saanut olla osa SRL:n mahtavaa seurakehittäjien ja Tähtiseura-auditoijien porukkaa. Olen saanut seurata sitä valtavaa seuratoimijoiden osaamista, jolla he yhdessä eri sidosryhmien kanssa edistävät harrastajien, kilpailijoiden sekä lasten ja nuorten laadukasta, turvallista ja iloista toimintaa seuroissa. Innolla odotan tulevaa. Seurasydämet sykkii reilulla pelillä <3

MARJA NUUTTILA, Nastolan Urheiluratsastajat

Olen pitkän taustan seura- ja aluetoiminnasta omaava intohimoinen puutarhaihminen Lahdesta. Seurapuolen roolit puheenjohtajasta kilpailunjärjestäjään ovat tuttuja ja Ratsastajanliiton aluetoiminnassa olen ollut mukana reilut 10 vuotta. Toimin myös kilpailupuolen kouluttajana ja seurakehittäjänä olen toiminut vajaat 10 vuotta. Hevosten maailmaan eksyin aikuisena ratsastuskoulun kautta. Minulta on kysytty, että miksi sä vielä siellä ratsastuskoulussa ratsastat, etkö ole jo oppinut ratsastamaan. Lajissa kiehtoo hevoset ja seuratoiminnassa yhteisöllisyys sekä hyvä meininki. Haluan olla mukana vaikuttamassa lajin arvoihin, asenteisiin ja tulevaisuuteen sekä tehdä seuratoimintaa näkyvämmäksi. Alla vielä lyhyt tiivistelmä luonteesta. Utelias, helposti innostuva seurakehittäjäryhmän ”häirikkö” jolla sukurasitteena puhelias luonne ja huonot vitsit. Muu ryhmä pyrkii kyllä pitämään kaidalla tiellä!

 

Lisäksi ohjausryhmässä on mukana MILA MUNSTERHJELM & ULLA ALANKO.