Kilpailuviestinnän linjaukset

Ratsastajainliiton kisapäivystys kattaa viikonloppuisin tärkeimmät ratsastustapahtumat kotimaassa sekä suomalaisten merkittävät ratsastustulokset ulkomailta kansainvälisistä kilpailuista. Uutisoimme huipputason menestykset ja muut merkittävät uutiset.

Kausikohtaisesti painotus on erityisesti senioritason arvokilpailuihin valmistautuvissa ja osallistuvissa urheilijoissa lajeissaan huipputasolla menestyvien ohella. Kyseessä on seurannan perustaso, minkä ohella voidaan toteuttaa ajankohtaisia ja kausiluonteisia painotuksia, teemoja ja projekteja.

Alkuviikosta julkaistavassa viikkotiedotteessa ovat mukana suomalaiset kansainvälisissä kilpailuissa, Tähtikilpailut ja kotimaan kansalliset kilpailut, tapahtumat sekä tietoa mm. akkreditoinneista ja televisioinneista. Lähetämme julkaisuvapaita uutistiedotteita ajankohtaisista asioista ja kilpailuista.

 

Kotimaisten kilpailujen kisapäivystys ja tulospalvelu

Tähtikilpailut
- olympialajien SM-kilpailut (koulu-, este- ja kenttäratsastus)
- este- ja kouluratsastuksen Pohjola GP-sarjojen pääluokat

Tähtikilpailut ja kisakalenteri 2024: LINKKI

Tähtikilpailuissa liitto hoitaa yhteistyössä kilpailunjärjestäjän tiedottajan kanssa pääluokkien voittajahaastattelut, tulosuutisoinnin medialle ja mahdollisuuksien mukaan online-uutiskuvapalvelun (https://srl.kuvat.fi/kuvat/).
Joissain tapauksissa pääluokat striimataan ja selostetaan. Kilpailu uutiset julkaistaan SRL:n nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa.

Järjestäjän vastuulla on hankkia tiedottaja, joka vastaa myös paikallisviestinnän ohella mm. mediapalveluista ja mahdollisista nettistriimauksen vaatimista järjestelyistä kisapaikalla.
 

Muut kuin tähtikilpailut
 

Kansainvälisillä kilpailuilla on oltava oma tiedotustiiminsä, joka vastaa tapahtuman viestinnällisestä kokonaisuudesta, kuten ennakkotiedotus, tulostiedotus, some ja valokuvaus.
- striimaukset ja muut palvelut neuvotellaan erikseen SRL:n kanssa
- järjestäjät saavat SRL:n viestinnältä tukea näkyvyyteen SRL:n kanavilla.

SRL julkaisee kilpailun valmiiksi toimitetun ennakkotiedotteen nettisivuillaan, ja valmiiksi toimitettuja tulosuutisia. Sosiaalisessa mediassa jaetaan ja julkaistaan SRL:lle toimitettuja kuvia, videoita ja uutisia.

Kansallisista kilpailuista liitto tiedottaa ennakkoon viikkotiedotteessaan. Kilpailujen muusta tiedotuksesta, kuten ennakko- ja tulosuutisoinnista, vastaa kilpailunjärjestäjä. Tulosuutiset julkaistaan SRL:n somessa. SRL:n nettisivuilla julkaistaan myös kansallisten kilpailujen tiedotteita, jos ne toimitetaan valmiina ja oikeassa muodossa.  Valokuvien tulee olla julkaisuvapaita ja niissä tallennettuna kuvattavien nimet ja kuvaajan nimi. Julkaisuajankohta on viikonloppuna tai alkuviikosta riippuen siitä, onko viikonloppuna viestinnän kisapäivystystä.
 

Kansainvälinen kisapäivystys ja tulospalvelu
 

Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvista ratsukoista tiedotetaan etukäteen viikkotiedotteessa ja Ratsastuksessa tapahtuu -sivulla alkuviikolla. Huippu-urheilutason tuloksista lähetetään medialle uutistiedote.

SRL:n tulosuutisointi kansainvälisistä kilpailuista, joissa suomalaisia:
1. Olympialaiset
2. MM-kisat
3. EM-kisat

SRL:n tulosuutisointi kansainvälisistä kilpailuista, joissa suomalaismenestystä:
1. Avoimet NBCH-kisat - mitalit
2. Maailmancupit ja senioreiden Nations Cupit - sijoitukset
3. Kansainväliset Grand Prix -sijoitukset FEIn 4-5* kilpailuista.
Koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa 4-5* kilpailut. Muissa lajeissa vastaavan tason kilpailujen pääluokat.

Voitot ja merkittävät kansainväliset sijoitukset avoimissa luokissa, kouluratsastuksessa 3* gp-luokat, muissa lajeissa alle gp-tason, erityisesti maailmanlistaluokissa, julkaistaan tarvittaessa netissä sekä lähetetään tarvittaessa medialle muiden uutisten yhteydessä tai alkuviikosta.

Tulospalvelu muista kansainvälisistä kilpailuista, alkuviikosta:
- Kansainvälinen rajattu mestaruus, esim. nuorten hevosten MM tai eri ikäluokat.

Ennakkotiedotus kilpailuosallistumisesta viikkotiedotteessa, ei tulospalvelua:
1. FEIn 1-3* kansainväliset kilpailut
2. Kansainvälinen urheilu alle GP-tason
 

Mahdollisuus toimittaa omia tulostiedotteita

Ratsastajilla on mahdollisuus lähettää omia valmiiksi toimitettuja tulostiedotteita tai uutisia, joita julkaistaan uutiskynnyksen ylittyessä somessa tai Muiden tiedotteet -palstalla joko viikonloppuna, kun SRL:lla on viikonloppupäivystys, tai alkuviikosta.

Julkaisuvapaisiin valokuviin mukaan tallennettuna kuvattavien nimet ja kuvaajan nimi. Muista tiedoista on käytävä ilmi kilpailun nimi, taso ja päivämäärä, luokka ja muut samassa luokassa sijoittuneet muut suomalaiset, sekä tuloslinkki. Lähetä tiedot: kati.hurme@ratsastus.fi tai p. 040 620 3001.