Kilpailuviestinnän linjaukset

Ratsastajainliiton kisapäivystys kattaa viikonloppuisin tärkeimmät ratsastustapahtumat kotimaassa sekä suomalaisten merkittävät ratsastustulokset ulkomailta kansainvälisistä kilpailuista. Uutisoimme huipputason menestykset ja muut merkittävät uutiset. Kausikohtaisesti painotus on myös senioritason arvokilpailuihin valmistautuvissa ja osallistuvissa urheilijoissa lajeissaan huipputasolla menestyvien ohella.

Kyseessä on seurannan perustaso, minkä ohella voidaan toteuttaa ajankohtaisia ja kausiluonteisia painotuksia, teemoja ja projekteja.

Maanantaisin julkaistavassa viikkotiedotteessa ovat mukana suomalaiset kansainvälisissä kilpailuissa, Tähtikilpialut ja kotimaan kansalliset kilpailut, tapahtumat sekä tietoa mm. akkreditoinneista ja televisioinneista. Lähetämme julkaisuvapaita uutistiedotteita ajankohtaisista asioista ja kilpailuista.

Kotimaisten kilpailujen kisapäivystys ja tulospalvelu

Tähtikilpailut
- Olympialajien SM-kilpailut (muiden lajien mahdollisuuksien mukaan)
- Esteratsastuksen GP-sarja
- Nimetyt muut kilpailut vuosittain, Suomessa järjestettävät NBCH-kilpailut

Tähtikilpailut ja kisakalenteri: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kisakalenteri2020/

Tähtikilpailuissa liitto hoitaa pääluokkien tulosuutisoinnin medialle ja mahdollisuuksien mukaan online-uutiskuvapalvelun (https://srl.kuvat.fi/kuvat/) ja joissain tapauksissa myös pääluokkien televisioinnin (Yle yhteistyö) tai nettistriimauksen (yhteistyössä tuotantoyhtiön kanssa, vuonna 2020 Haven Yhtymä) kanssa sekä mahdollisen jälkilähetyksen liiton kanavalla (https://www.youtube.com/user/ratsastajainliitto ).

Uutiset julkaistaan myös SRL:n netissä ja Facebookissa. Järjestäjän vastuulla on hankkia tiedottaja, joka vastaa mm. paikallisviestinnän ohella mm. mediapalveluista ja mahdollisista televisioinnin vaatimista järjestelyistä kisapaikalla.

Muut kuin tähtikilpailut

Suomessa järjestettävillä kansainvälisillä kilpailuilla, joita ei ole erikseen nimetty Tähtikilpailuiksi ja niiden viestintäpalvelujen puitteisiin, on oltava oma ammattitaitoinen tiedotustiimi, joka vastaa tapahtuman viestinnällisestä kokonaisuudesta. Televisioinnit ja muut palvelut neuvotellaan erikseen. SRL:n viestinnältä saa tukea ja neuvoja, ja liitto julkaisee mm. ennakkotietoa ja tulosuutisia kanavissaan.

Kansallisista kilpailuista liitto tiedottaa ennakkoon mm. viikkotiedotteessa. Kilpailujen muusta tiedotuksesta, kuten tulosuutisoinnista, vastaa kilpailunjärjestäjä. Liitto tarjoaa kilpailunjärjestäjille ohjeita, neuvoja, malleja ja koulutusta viestinnän tueksi.

Kansainvälisten kilpailujen kisapäivystys ja tulospalvelu

Ratsastajainliiton kansainvälinen kisapäivystys kattaa merkittävät kansainväliset arvokilpailut, joissa on suomalaisia osanottajia. Kaikista kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvista ratsukoista tiedotetaan etukäteen medialle viikkotiedotteessa maanantaisin sekä liiton netissä Ratsastuksessa tapahtuu -sivulla, jossa on myös linkit kilpailujen kotisivuille. Sen lisäksi huippu-urheilutason tuloksista lähetetään medialle uutistiedote.

Tulosuutiset kansainvälisistä kilpailuista myös viikonloppuisin
1. Olympialaiset
2. MM-kisat
3. EM-kisat
4. Maailmancup, Nations Cup
5. Suomessa järjestettävät kansainväliset kilpailut
6. Kansainväliset mc-tulokset ja gp-tason sijoitukset FEIn, Kansainvälisen Ratsastajainliiton, tähtijaon mukaisesti 3-5 tähden kilpailuista, pääpaino maailmanlistan pisteluokissa. Voitot ja merkittävät sijoitukset alle gp-tason tiedotetaan tarvittaessa netissä sekä medialle muiden uutisten yhteydessä tai alkuviikosta.

Tulospalvelu muista kansainvälisistä kilpailuista viikon alussa (mikäli ko. viikonloppuna ei kisapäivystystä)
1. Kansainvälinen rajattu mestaruus, esim. PBM tai nuorten hevosten MM, nuoret, juniorit ja poniratsukot.

Ennakkotiedotus kilpailuosallistumisesta, ei tulospalvelua
1. FEIn tähtijaon mukaisesti 1-2 tähden kansainväliset kilpailut
2. Kansainvälinen urheilu alle GP-tason

Kansallisten kilpailujen osallistumisista / tuloksista ulkomailla emme tiedota, mutta niistä voidaan julkaista tietoa ja kuvia Muiden tiedotteissa -palstalla.