Kilpailuviestinnän linjaukset

Ratsastajainliiton kisapäivystys kattaa viikonloppuisin tärkeimmät ratsastustapahtumat kotimaassa sekä suomalaisten merkittävät ratsastustulokset ulkomailta kansainvälisistä kilpailuista. Uutisoimme huipputason menestykset ja muut merkittävät uutiset. Kausikohtaisesti painotus on myös senioritason arvokilpailuihin valmistautuvissa ja osallistuvissa urheilijoissa lajeissaan huipputasolla menestyvien ohella.

Kyseessä on seurannan perustaso, minkä ohella voidaan toteuttaa ajankohtaisia ja kausiluonteisia painotuksia, teemoja ja projekteja.

Maanantaisin julkaistavassa viikkotiedotteessa ovat mukana suomalaiset kansainvälisissä kilpailuissa, Tähtikilpailut ja kotimaan kansalliset kilpailut, tapahtumat sekä tietoa mm. akkreditoinneista ja televisioinneista. Lähetämme julkaisuvapaita uutistiedotteita ajankohtaisista asioista ja kilpailuista.

Kotimaisten kilpailujen kisapäivystys ja tulospalvelu

Tähtikilpailut
- Olympialajien SM-kilpailut (muiden lajien mahdollisuuksien mukaan)
- Este- ja kouluratsastuksen Pohjola GP-sarjat
- Nimetyt muut kilpailut vuosittain, Suomessa järjestettävät NBCH-kilpailut

Tähtikilpailut ja kisakalenteri 2022: LINKKI

Tähtikilpailuissa liitto hoitaa pääluokkien tulosuutisoinnin medialle ja mahdollisuuksien mukaan online-uutiskuvapalvelun (https://srl.kuvat.fi/kuvat/) ja joissain tapauksissa myös pääluokkien televisioinnin (Yle yhteistyö) tai nettistriimauksen (yhteistyössä tuotantoyhtiön kanssa, vuonna 2021 Haven Yhtymä) kanssa sekä mahdollisen jälkilähetyksen liiton kanavalla YouTube.

Uutiset julkaistaan myös SRL:n netissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Järjestäjän vastuulla on hankkia tiedottaja, joka vastaa mm. paikallisviestinnän ohella mm. mediapalveluista ja mahdollisista televisioinnin vaatimista järjestelyistä kisapaikalla.
 

Muut kuin tähtikilpailut
 

Kansainvälisillä kilpailuilla oma tiedotustiimi, joka vastaa tapahtuman viestinnällisestä kokonaisuudesta
- televisioinnit ja muut palvelut neuvotellaan erikseen
- järjestäjät saavat SRL:n viestinnältä tukea, liitto julkaisee ennakkotietoa ja tulosuutisia

Kansallisista kilpailuista liitto tiedottaa ennakkoon mm. viikkotiedotteessa. Kilpailujen muusta tiedotuksesta, kuten tulosuutisoinnista, vastaa kilpailunjärjestäjä. Tulosuutiset julkaistaan SRL:n somessa. SRL:n nettisivuilla julkaistaan myös muiden tiedotteita, jos ne on valmiiksi toimitettu. Valokuvien tulee olla julkaisuvapaita, ja niissä merkittynä kuvattavien nimet ja kuvaajan nimi.
 

Kv-kisojen päivystys ja tulospalvelu
 

- Ratsastajainliiton kv-kisapäivystys kattaa kansainväliset senioreiden arvokilpailut, joissa suomalaisia osanottajia.
- Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvista ratsukoista tiedotetaan etukäteen viikkotiedotteessa ja Ratsastuksessa tapahtuu -sivulla maanantaisin.
- Huippu-urheilutason tuloksista lähetetään medialle uutistiedote.

Tulosseuranta kansainvälisistä kilpailuista:
1. Olympialaiset
2. MM-kisat
3. EM-kisat
4. Maailmancupit ja senioreiden Nations Cupit
5. Suomessa järjestettävät kansainväliset kilpailut
6. Kansainväliset mc-tulokset ja gp-tason sijoitukset FEIn 3-5 tähden kilpailuista, pääpaino kilpailun pääluokissa. Kouluratsastuksessa 3-5* Grand Prix -taso, este- ja kenttäratsastuksessa 4-5* -tason kilpailut.

Voitot ja merkittävät sijoitukset alle gp-tason erityisesti rankinglistaluokissa tarvittaessa netissä sekä medialle muiden uutisten yhteydessä tai alkuviikosta. Ratsastajilla mahdollisuus lähettää omia valmiiksi toimitettuja tulostiedotteita, joita julkaistaan somessa Muiden tiedotteet -palstalla. Julkaisuvapaisiin valokuviin mukaan nimet ja kuvaajan nimi.

Tulospalvelu muista kansainvälisistä kilpailuista viikon alussa, kun ko. viikonloppuna ei kisapäivystystä:
- Kansainvälinen rajattu mestaruus, esim. PBM tai nuorten hevosten MM, nuoret, juniorit ja poniratsukot.

Vain ennakkotiedotus kilpailuosallistumisesta, ei tulospalvelua:
1. FEIn tähtijaon mukaisesti 1-2 tähden kansainväliset kilpailut
2. Kansainvälinen urheilu alle GP-tason

Muusta voidaan julkaista toimitettua materiaalia Muiden tiedotteita -palstalla.