Palkitsemisjärjestelmä


Kunniajäsen ja kunniapuheenjohtaja

Kunniajäseneksi voidaan kutsua liiton tarkoitusta erityisesti edistänyt henkilö. Kunniajäsenen kutsuu liiton kokous. Kunniapuheenjohtajaksi voidaan kutsua liiton puheenjohtajana toiminut henkilö, joka on merkittävästi parantanut liiton toimintaedellytyksiä ja toiminut poikkeuksellisen tarmokkaasti liiton parhaaksi. Kunniapuheenjohtajan kutsuu liiton kokous. Kunniapuheenjohtajana voi olla yksi henkilö kerrallaan.
 

Ansiomerkit

Ansiomerkit ovat:

  • Kultainen ansiomerkki
  • Hopeinen ansiomerkki
  • Pronssinen ansiomerkki

Kultainen ansiomerkki
Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää:
a) Henkilölle, joka on vähintään 20 vuoden ajan erittäin ansioituneesti toiminut liiton tai sen jäsenyhdistyksen/yhteisön hyväksi tai joka toimenpiteillään on erittäin tuntuvasti tukenut liiton toimintaa taikka muutoin erittäin huomattavasti myötävaikuttanut koko maan ratsastusurheilun edistämisessä.
b) Ulkomaan kansalaiselle, joka on erikoisen huomattavalla tavalla avustanut liittoa tai sen jäsenyhdistystä.

Kultaisen ansiomerkin myöntää vuosikokous hallituksen suosituksesta. Pääsääntöisesti edellytetään, että henkilölle on aiemmin myönnetty hopeinen ansiomerkki ja että sen myöntämisestä on kulunut vähintään 5 vuotta.

Hopeinen ansiomerkki
Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää hallituksen päätöksellä:
a) Henkilölle, joka on vähintään 15 vuoden ajan erittäin ansioituneesti toiminut liiton tai sen jäsenyhdistyksen/yhteisön hyväksi tai joka toimenpiteillään on erittäin tuntuvasti tukenut liiton toimintaa taikka muutoin erittäin huomattavasti myötävaikuttanut koko maan ratsastusurheilun edistämisessä.
b) Ulkomaan kansalaiselle, joka on erikoisen huomattavalla tavalla avustanut liittoa tai sen jäsenyhdistystä.

Pääsääntöisesti edellytetään, että henkilölle on aiemmin myönnetty pronssinen ansiomerkki ja että sen myöntämisestä on kulunut vähintään 5 vuotta.

Pronssinen ansiomerkki
Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää hallituksen päätöksellä: Henkilölle, joka on toiminnallaan tai toimenpiteillään huomattavasti tukenut liiton tai sen jäsenyhdistyksen/yhteisön työtä. Henkilöltä edellytetään vähintään 5 vuoden toimintaa liiton tai jäsenyhdistyksen/yhteisön hyväksi.
 

Ansiomerkkien myöntäminen

Ehdotukset ansiomerkkien myöntämiseksi tehdään jäsenyhdistyksen/yhteisön toimesta liiton hallitukselle. Pronssisten ja hopeisten ansiomerkkin anomukset toimitetaan liiton hallituksen kokouksen käsiteltäväksi erillisellä lomakkeella. Anomukset on lähetettävä liiton toimistolle viikkoa (7 päivää) ennen hallituksen seuraava kokousta.

Ansiomerkin hakulomake löytyy materiaalisalkusta.
Liiton hallituksen kokouspäivämäärät löytyvät täältä.

Hinnat

  • Kultainen ansiomerkki: 135 €
  • Hopeinen ansiomerkki: 120 €
  • Pronssinen ansiomerkki: 100 €

Lisätietoja ja tilaukset: SRL/ Sari Siltala, sari.siltala@ratsastus.fi, puh. 09 2294 5249.

SRL:n viiri
Liiton hallitus voi antaa ansioituneelle ratsastusurheilun parissa toimineelle henkilölle tai yhteisölle SRL:n viirin. 

SRL:n kannukset (kultainen ja hopea)
SRL:n 90-juhlavuoden kunniaksi valmistettiin sarja kultaisia ja hopeisia kannuksia. Kannuksia jaetaan suomalaista ratsastustoimintaa merkittävästi edistäneille henkilöille tai yhteisöille hallituksen päätöksestä.

Vuoden palkittavat
Suomen Ratsastajainliitto palkitsee vuosittain menestyneitä henkilöitä, tapahtumia ja suorituksia. Hallitus päättää kategoriat ja valintamenettelyt vuosittain.
Viime vuosien palkitut

Menestyneiden ratsastajien palkitseminen
SRL jakaa menestyneille suomalaisille kilparatsastajille Mestariratsastajamerkin. Mestariratsastajamerkin myöntää SRL:n hallitus. Lisäksi SRL:n hallitus voi myöntää pronssi-, hopea- tai kultamerkin myös muiden kuin merkkisääntöihin perustuvien tulosten perusteella. SRL jakaa vuosittain parhaiten menestyneille eri lajien ratsukoille valiomerkit. Valiomerkkien jakoperusteet on kirjattu KSI:seen.
Mestariratsastajamerkin saajat kautta aikojen

Kyra Kyrklund -kannustuspalkinto
Kyra Kyrklund - palkinto jaetaan Suomen menestyneimmän kouluratsastajamme Kyra Kyrklundin kunniaksi vuosittain. Palkinto jaetaan 1-3 lupaavalle nuorelle kouluratsastajalle, kuitenkin enintään yhdelle poni-, juniori- tai nuorelle ratsastajalle. Palkinto myönnetään edellisen kauden ikäryhmän menestyksen perusteella. Yhdessä ikäryhmässä palkinnon voi saada vain kerran. Esityksen palkittavista ja palkintosumman jakamisesta tekee SRL:n kouluratsastuskomitea, jonka liiton hallitus vahvistaa. Palkintosumma on 5000 euroa.
Kyra Kyrklund -palkintojen saajat