Ohjeet muistokirjoituksen laatimiseen

Muistokirjoituksia eli nekrologeja julkaistaan harkinnan mukaan Ratsastajainliiton verkkosivulla. Sivulla voidaan julkaista muistokirjoitus merkittävästä hevosalan toimijasta. Muistokirjoitustekstejä voidaan käsitellä ja muokata journalistisin perustein muun aineistoin tavoin.

Tekstissä on tärkeää kertoa ihmisestä mahdollisimman rehellisesti. Merkittävä työ- ja järjestöura sekä luottamustoimet, harrastukset ja kiinnostuksenkohteet on hyvä mainita. Myös aiemmat sukunimet on hyvä liittää mukaan. Kirjoituksen enimmäispituus on 3000 merkkiä ja allekirjoittajien määrä saa olla enintään kolme.

Ratsastajainliitolle jätetty muistokirjoitus kuvineen hyväksytään julkaistavaksi sillä ehdolla, että julkaisija saa korvauksetta käyttää sitä uudelleen verkkopalvelun tai sen yksittäisen osan tai Hippos-lehden uudelleenjulkaisuun sekä luovuttaa oikeutensa edelleen ja muokata aineistoa hyvän tavan mukaisesti. Lähettäjä siis vastaa siitä, että hänellä on oikeus luovuttaa aineisto, kirjoitus ja kuva, julkaistavaksi korvauksetta. Valokuvan kuvaajan tiedot pyydetään laittamaan mukaan aineistoon.

Muistoa kunnioittaen - In memoriam -sivu on ollut käytössä vuodesta 2022 kesäkuusta alkaen.