Ranking-pisteet

Ranking-pistetaulukko löytyy SRL:n kilpailusääntöjen yleisestä osasta. Suomen Ratsastajainliiton ranking-tilastoissa urheilijalle lasketaan pisteet kaikilla niillä hevosilla, joilla hän on saavuttanut sijoituksia kilpailuissa. Tilastoissa ovat mukana kaikki FEI:n tulostiedoista löytyvät kansainvälisten kilpailujen sijoitukset sekä kotimaisten alue- ja kansallisista kilpailuista saadut pisteet. Ulkomaiden kansallisten kilpailujen sijoitukset otetaan huomioon urheilijan tekemän ilmoituksen perusteella.

Hevosten rankingissa otetaan huomioon myös Ratsastajainliitolle toimitetut ulkomaisten urheilijoiden tulokset Suomessa syntyneillä ja ensirekisteröidyillä hevosilla ja poneilla, jotka ovat Hippoksen rekisterissä ja joilla on SRL:n vuosimaksu maksettuna kuluvalle kaudelle.

Kansainvälisistä kilpailuista:

  • FEI:n alaisten kilpailuiden ranking-pisteet siirtyvät automaattisesti FEI:n järjestälmästä Kipaan.
  • Ranking-pisteet tulevat aina urheilijalle ja ratsulle, mikäli Suomen luvat (seuran jäsenyys ja kilpailulupa) ovat kunnossa

Ulkomaan kansallisista kilpailuista:

  • Urheilijan on oltava suomalaisen seuran jäsen ja hänellä on oltava SRL:n kilpailulupa
  • Hevonen saa ranking-pisteet, kun se on rekisteröity Suomen Hippokseen ja sillä on vuosimaksu maksettu kuluvalle kaudelle
  • Tuloslistat ulkomaan kansallisista kilpailuista tulee toimittaa määräaikaan mennessä osoitteeseen minttu.kuusisto@ratsastus.fi
  • Määräaika tulosten toimittamiseen on vuosittain 1.12. Joulukuussa käytyjen kilpailuiden tulosten toimittamisen määräaika on 1.1. Myöhästyneitä tuloksia ei oteta huomioon.
     

Valiomerkit

SRL jakaa vuosittain kaikissa lajeissa valiomerkin sille suomalaisen kilpailuluvan omaavalle ratsukolle/valjakolle joka 1.1. - 31.12. välisenä aikana on sijoittunut SRL:n alaisissa kilpailuissa ja niissä kansainvälisissä kilpailuissa, joiden tulokset on merkitty FEI:n tietojärjestelmään ja on saavuttanut korkeimman rankingpistemäärän, kuitenkin vähintään 10 rankingpistettä.

Valiomerkkien jakoperusteet löytyvät SRL:n kilpailusääntöjen yleisestä osasta. Valiomerkin voittaa oman ryhmänsä paras ratsukko tai valjakko, eli urheilijan ja hevosen yhteenlasketut pisteet ratkaisevat.
 

Lisätietoja: Minttu Kuusisto, puh. 040-1549554 tai minttu.kuusisto@ratsastus.fi