Vikellyksen Talent-ohjelma

Oletko treeni-intoinen 7-12-vuotias vikeltäjä, joka haaveilee jonakin päivänä vielä pääsevänsä kansainvälisiin kisoihin? Talent-rinki on tarkoitettu juuri sinulle, joka jaksat harjoitella ja kisata tavoitteellisesti!

Talent-ohjelma on nuorille (7-12-vuotiaille) motivoituneille vikeltäjille ja heidän valmentajilleen suunnattu kehitysohjelma, jonka tavoitteena on yhdessä ratkaista lajikehityksen haasteita. Tavoitteena on nuorille vikeltäjille suunnattu apu kohti maajoukkuerenkaita ja kansainvälistä kilpailu-uraa.

- Ohjelma on suunnattu nuorille vikeltäjille, joiden taitotaso ja erityisesti halu kehittyä on ikäluokan kärkeä, mutta joiden kilpailusuoritusten tasoa rajoittaa käytössä olevan / olevien hevosten suorituskyvyn rajoittuneisuus tai valmentajan kokemattomuus.

Tavoitteet:
· Aktivoida perustason toimijat (valmentajat/seurat/ratsastuskoulut) järjestelmälliseen ja kannustavaan kilpaurheiluvalmennukseen jo nuorten vikeltäjien kanssa.
· Luoda laadukas arkiharjoittelu ”365” urheilijalle yhdessä hänen perheensä ja valmentajansa kanssa hyvissä ajoin ennen maajoukkue- ja kansainvälisen kilpailuiän saavuttamista.
· Kouluttaa valmentajia ja opettajia ”Talent-järjestelmään" ja täten linjata valmennusta ja kohottaa tasoa.
· Auttaa lainahevosten sekä valmennuspaikkojen löytämisessä.

Mitä apua Talent -ohjelmasta saa konkreettisesti?
Talent-ohjelman tavoitteena on auttaa sekä itse vikeltäjää, että tämän valmentajaa. Apuja tarjotaan muun muassa kausi- ja harjoitussuunnitelman tekemisessä sekä vapaaohjelman suunnittelussa. Myös kilpailukautta varten on tarjolla avustusta - aina kisakalenterin suunnittelusta lainahevosten etsintään. Suurin näkyvä apu olisi 2-4 kertaa vuodessa järjestettävät yhteis- tai yksilövalmennukset, joiden järjestyspaikka voidaan toiveiden ja osallistujien sijainnin pohjalta määrittää jokaiselle valmennukselle erikseen.

Kriteerit valituksi tulemiselle
-Vikellyksen säännöllinen harjoittelu
- Halu kilpailla ja kehittyä (osallistuminen menneisiin ja tuleviin valmennuksiin sekä kilpailuihin)

Lisäksi eduksi katsotaan, mikäli vikeltäjä
- harjoittelee vikellystä enemmän kuin kaksi kertaa viikossa
- harrastaa jotain muuta urheilulajia
- harjoittelee oheislajina jotain erityisesti vikellystä tukevaa (esim. voimistelu)
- esittää videolla kehonhallintaa, tekniikan tuntemusta, huolellisuutta ym. lajia tukevaa osaamista
- on kilpaillut tai esiintynyt paljon
- harjoittelee laukkaavalla hevosella

Myös tukijoukkojen (valmentajat + perhe) sitoutuminen katsotaan eduksi.

Miten Talent -ohjelmaan pääsee mukaan?
Voit laittaa vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse Sanna Tammiselle sannakaisa.tamminen@gmail.com , jossa kerrot vikellys- sekä muun lajitaustasi, treeniolosuhteesi (hevos- ja valmennustilanne) sekä omat tavoitteesi kahdelle seuraavalle vuodelle. Kerrothan myös omin sanoin hakukriteerien täyttymisestä omalla kohdallasi. Kuvaa video perusliikkeistäsi sekä omasta erityisosaamisestasi (esimerkiksi akrobatia, esiintyminen, vapaaohjelma pukilla tms.) ja liitä ne hakemukseesi sähköpostilla.

Vaikka et olisi ihan varma, sovitko ohjelmaan, laitathan hakemuksen silti tulemaan!