Equipen eniten kysytyt kysymykset

Mistä löydän käyttöohjeet?
Suomenkielisen käyttöohjeen löydät: Käynnistä > Kaikki ohjelmat (Ohjelmat) > Equipe 4 > Käyttöohje.

Seuraa ei löydy asennuksen jälkeen?
Ensimmäisen asennuksen jälkeen valitse listasta jokin seura. Kun perustat uuden kilpailun ja tuot siihen Kipasta perustiedostot, niin voit vaihtaa tämän jälkeen seuran. Avaa Equipe > Ohje > Vaihda tuoteavain. Valitse oma seura ja hyväksy OK:lla.

Apua, kouluohjelmat ovat kadonneet
Kouluohjelmien ylläpito on Kipassa ja tulevat perustiedossa (download_basic.zip)

Ratsastajaa / hevosta ei löydy?
Kipan perustiedostoissa tulevat maksetut lisenssit ja vuosimaksut. Tallenna Kipasta tulevat Perustiedot Equipeen siirtotiedosto Mina tävlingar kansioon. Equipessa Tiedosto > Tuo > Tuo Kipan rekisterit. Tarkista, että kirjoitat hakemasi nimet oikein. Mikäli vielä ei ratsastajaa / hevosta löydy Etsi toiminnon kautta, niin ratsukolla ei ole kilpailuoikeutta. Uusi perustiedosto kannattaa tuoda aina kilpailuun, jotta käytettävissä on ajantaiset tiedot.

Eläinlääkäri- ja turvallisuusmaksu?
Eläinlääkäri- ja turvallisuusmaksut sisällytetään lähtömaksuun.

Millä nimellä tallennan siirtotiedoston?
Kipasta Equipeen olevien siirtotiedoston nimiä ei saa muuttaa. Muussa tapauksessa takaisin siirto ei kohdistu oikeaan kilpailuun. Siirtotiedoston Equipesta Kipaan ja varmuuskopion voi nimetä haluamallaan nimella, kunhan itse muistat minkä tiedostonnimen annoit. Tallenna tiedosto Omat tiedostot > Mina tävlingar kansioon.

Mistä saan numeroitua hevoset?
Vasemmassa reunassa on hevosenpää Hakemisto. Työkalut > Uudelleen numerointi (hyväksy numerointi) > Valinta alkaa esim. 1.

Arvostelua 367.1. ei löydy?
Ohjelmateknisesti arvostelut 367.1 ja 367.2 ovat samat. Arvostelumenetelmä (A0, A1, A2 ja C) määrittää vaiheiden arvostelut.

Arvostelu 367.4(A0/A2)
Ohjelma ei hylkää kahdesta kieltäytymisestä/tottelemattomuudesta. Hylkää ratsukko toisesta kieltäytymisestä/tottelemattomuudesta käyttämällä Eli merkintää.

Vaikeutuva ratsastus
Ylitetyistä esteistä saadaan pisteitä esteen arvoisella numerolla. Jos este putoaa, anna tulossyötössä estepisteeksi 0. Tässä ei toimi normaali K-merkintä. Kielto esteelle merkitään R:nä ja välilyönnin jälkeen esteen pistemäärä. Mikäli rataan sisältyy jokeri ja tälle tapahtuu pudotus, muista merkitä pistemäärän eteen miinus (-).

Mistä saa väliaikatulokset?
Väliaikatulokset saa Raportit > Esikatsele > Tulosta esikatselun kautta.

Miten jaan luokan estekilpailuissa?
Esimerkkinä luokka 1: Lisää uusi luokka ja luokan numeroksi jokin seuraava vapaa numero. Muuta luokan perustiedoissa Otsikot välilehdellä luokan numeroksi 1a sekä täytä muut tarvittavat tiedot, myös maksut ja palkinnot. Muuta alkuperäinen luokka samalla tavalla 1b:ksi. Kun luokka 1b on käyty loppuun, niin siirry Lähtölistat sivulle. Lajittele taulukko klikkaamalla kerran Sija sarakeotsikkoa. Valitse Toiminnot > Sijoita poisjääneet loppuun. Muokkaa > Valitse joka toinen ja tämän jälkeen hiiren oikealla korvalla Siirrä ja valitse luokka 1a. Tämän jälkeen avaa kertaalleen molemmat luokat Tulossyötössä ja hyväksy ensimmäinen ratsukko OK:lla. Jaa luokan palkinnot. Luokassa 1a on alkuperäinen voittaja.

Jaetun luokan tulokset eivät näy Kipassa?
Kun tulokset siirretään Equipesta Kipaan, niin jaetun luokan kohdalla ei ole automaattisesti valittuna "Julkaise tulokset". Lisää luokan kohdalle valinta ja julkaise tulokset.

Miten tyyliarvostelu toimii?
Tyyliarvostelussa ei määritetä esteitä tyypeittäin. Tuloksiin syötetään lomakkeen loppupistemäärä ja suoritusaika.

Koulukilpailussa on kaksi rataa yhtäaikaan. Miten vertailen aikoja?
Vasemmassa reunassa on linkki Tarkista lähtöajat. Klikkaa Uusi ja määritä aikaväli jolla haluat tarkastella lähekkäisyyksiä. Valitse luokat joita vertailet. Jos ratsukko on liian lähekkäin, niin tuplaklikkaa ratsukkoa siirtyäksesi suoraan lähtölistaan. Mikäli taulukko on tyhjä, niin ratsukkojen lähtöaikojen ero on riittävä.

Kun aikaa ei saada?
Jos ratsukolle ei saada aikaa rataesteissä, niin laita kysymysmerkki (?) ajan kohdalle. Näin ko. ratsukko saa ylimääräisen sijan nopeimman samalla virhepistemäärällä olevan ratsukon kanssa.

Palkintosummat eivät jakaudu kaikille sijoittuneille?
Equipen luokan tietoihin tulevat Kipasta palkintosummat. Summien perään ei saa lisätä kolmea pistettä. Jos pisteet lisätään, niin rahaa jaetaan vain niin monelle kuin summia on - ei yhtään enempää. Ohjelma osaa jakaa viimeistä summaa kaikille sijoittuneille. Muista jakaa Equipessa palkinnot luokan loputtua! Tarkista Kipassa ennen palkintojen maksua, että kaikille sijoittuneille on merkitty palkintosumma.

Toimiiko Equipe Mac koneissa?
Ei toimi. Equipe toimii vain Windows käyttöjärjestelmällä. Mac käyttäjiä on suhteessa Windows käyttäjiin vähän, eikä kahden järjestelmän ylläpito ole kannattavaa.