Ohjeita kilpailuihin

Ilmoittautumiset: Hevosen toinen vastuuhenkilö

Matkaratsastuskilpailujen osallistujien turvallisuuden lisäämiseksi toivomme, että kaikki kilpailijat ilmoittavat - ilmoittautumislomakkeessa tai viimeistään kisapaikalla - ratsulleen ns. toisen vastuuhenkilön ja tämän puhelinnumeron kilpailun aikana. Ratsastajalla itsellään on luonnollisesti vastuu hevosestaan, mutta toinen vastuuhenkilö on ratsastajan varamies esim. ratsastajan loukkaannuttua tai hevosen tarvitessa pikaista hoitoa. Tällä tavalla pyrimme varmistamaan hevosen hyvän hoidon odottamattomissa tilanteissa. Kilpailujärjestäjien toivomme lisäävän kilpailukutsuihin ja ilmoittautumistietoihin kohdan "hevosen toinen vastuuhenkilö ja hänen kilpailun aikainen puhelinnumeronsa". Kilpailun alkaessa järjestäjillä tulee olla tiedossa jokaiselta ratsukolta nämä tiedot.

Trackereiden käyttö

(Päivitetty 21.3.2016)

Pakollisuus/ vapaaehtoisuus:

Seurantalaitteiden käyttö on kilpailut järjestävälle seuralle vapaaehtoista.

Jos trackereita halutaan käyttää, kilpailukutsussa tulee olla maininta, että tietyssä luokassa/ luokissa on käytössä seurantalaitteet.
Luokkaan ilmoittautuessaan ratsastaja hyväksyy seurantalaitteiden käytön, ja laitteen käyttö on tällöin ratsastajalle pakollista.

Mikäli trackereitä ei riitä luokan jokaiselle osallistujalle, niitä ei tasapuolisuuden nimissä ole kenenkään luokkaan osallistuvan pakko käyttää.

Kuinka trackerit tilataan käyttöön?

Seurantalaitteet kisoihinsa haluava seura ottaa yhteyttä matkaratsastuskomitea@gmail.com
Trackerit voidaan antaa niin sovittaessa suoraan kisajärjestäjältä toiselle. Kisajärjestäjien on nimettävä henkilö, joka on vastuussa laitteista kun ne ovat seuran hallussa.

Maksaako käyttö jotain?

Seurantalaitteiden käyttö maksaa seuralle kuljetuskustannukset. Erillistä vuokraa ei peritä.

Kuka vastuussa jos laite menee rikki tai katoaa?

Rikkoutuneesta/ kadonneesta seurantalaitteesta vastaa se ratsastusseura, jonka järjestämissä kilpailuissa laite menee rikki/ katoaa. Seura voi halutessaan periä korvauksen ratsastajalta, tai maksaa korvauksen itse.

Kuljetuksessa paikasta toiseen rikkoutuneen/ kadonneen laitteen korvaus mietitään tapauskohtaisesti.

Laitteiden arvosta tai korjauskustannuksista ei vielä toistaiseksi ole tietoa.