Nuoret Päättäjät -ryhmän jäsenet 2021-2023

Sofia Roos (-92), Paraisten ratsastusseura

Olen kotoisin Nauvosta ja loppuvuodesta -92 syntynyt. Koulutukseltani olen Agrologi AMK, ratsastuksenohjaaja ja ylioppilas + hevosenhoitaja. Olen tehnyt monipuolisesti erilaisia ja eri alojen töitä, pääsääntöisesti kumminkin hevosten kanssa. Lapsena pääsin äitini mukana talleille, jolloin hevoskärpänen pääsi puraisemaan kunnolla. Kotitilalla omia hevosia oli 4 kpl, nykyisin viisi. Minun ensimmäinen oma hevoseni, jolla pääsi vähän kilpailemaan tuli taloon 2005. Hevoset veivät minua myös ulkomaille, lähinnä töiden ja harjoitteluiden merkeissä. Olin mukana Lounais-Suomen nuorisotiimissä sen alusta saakka, joten pientä käsitystä tiimitouhuista löytyy taustalta, ja odotankin nyt innolla uusia tuulia Nuorissa Päättäjissä. Toivon pystyvämme tavoittamaan mahdollisimman monia nuoria toiminnassa ja olla mukana toteuttamassa paljon erilaisia tapahtumia.

Linda Kukkonen (-95), Suontaan Ratsastajat

Olen hevosalan liiketoiminnan tradenomi ja asun Hattulassa. Hevosharrasteohjaajaksi valmistuin vuonna 2017, josta eteenpäin olen työskennellyt toiminimellä hevostenhoitajana ja ratsastustunteja pitäen. Vapaa-aikani vietän hevosten ja suomenlapinkoirani kanssa. Nuorissa Päättäjissä parasta ovat merkitykselliset kohtaamiset sekä pitkät pohdiskelevat keskustelut. Tahdon osaltani vaikuttaa lajin sisäiseen tasa-arvoon sekä toimia seuratoiminnasta kiinnostuneille nuorille tietopankkina ja esimerkkinä. Kuvassa kanssani ensimmäinen oma kasvattini Opin Lahja.

Maria Salomaa (-96), Vihdin ratsastajat

Asun Nummelassa ja opiskelen Helsingin yliopistossa maataloustieteitä. Sitä ennen valmistuin Hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi. Ratsastusta olen harrastanut pienestä pitäen ja ratsastuksen olen aloittanut 7-vuotiaana. Tällä hetkellä treenaan Kenda-tamman kanssa. Nuoret Päättäjät- ryhmässä parasta on superinspiroiva ja motivoitunut ilmapiiri, jossa touhuta ja tehdä aivan parhaiden ihmisten kanssa. Myös uuden oppiminen ja vaikuttamisen mahdollistaminen ovat keskiössä.

Julia Häkkinen (-98), Ratsastusseura KiVa

Olen harrastanut ratsastusta 10-vuotiaasta lähtien ja vuosien varrella ratsastusharrastus on ehtinyt muovautua suureksi osaksi arkea. Edustan tällä hetkellä ratsastusseura KiVaa, jossa toimin myös hallituksen jäsenenä. Harrastuskumppaninani toimii Suomessa syntynyt puoliveriruuna Billnäs Calibro, jonka kanssa treenaamme aktiivisesti ja kilpailemme esteratsastuksessa. Parasta seura- ja vapaaehtoistoiminnassa on ehdottomasti sen tuoma yhteisöllisyys. Hain Nuoriin Päättäjiin, sillä haluan saada lasten ja nuorten ääntä vieläkin paremmin esiin ja lisätä heidän osallisuuttaan ainutlaatuisen lajimme parissa.

Heidi Pakarinen (-94), Kalliorinteen Ratsastajat

Olen Helsingistä kotoisin ja opiskeluideni perässä Keski-Suomeen osittain muuttanut opiskelija. Opintoni olen aloittanut syksyllä 2015 Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Edustan Kalliorinteen Ratsastajia, jossa toimin myös hallituksen varajäsenenä. Olen puhtaasti tuntiratsastajan taustalla tavoitteellisesti harrastava, aina ajan antaessa myöden, sekä ahkerasti myös järjestämässä niin kilpailuja tallilla kuin muussa toiminnassa mukana. Hain Nuoriin Päättäjiin sillä haluan olla mukana vaikuttamassa lajin kehitykseen ja tämän ryhmän kautta se on mahdollista. On tärkeää saada myös nuorten ääni kuuluviin lajia viedessä eteenpäin. Ryhmässä toimiminen on avannut ovia laajasti liiton toimintaan. Ryhmän myötä olen päässyt näkemään monipuolisesti erilaisten tehtävien kautta liiton toimintaa.